08 augusti, 2012

Kroppar och fotografering

Här är ett par av bilderna jag tog på Tommy under feber-yran för någon vecka sedan. Har inte riktigt hunnit med att gå igenom dem noggrant eftersom jag för det mesta är upptagen med bröllopsbilderna. Så här stor är han.

Bilderna är tagna i en garageöppning med ett svart lakan upptejpat som bakgrund. På golvet spred vi ut några sopsäckar. Jag ville att ljuset skulle falla snett ovanifrån för att få fram de där små skuggorna som framhäver muskulaturen.

Vi hade inget tillräckligt stort vitt lakan att använda som diffusor, så vi fick helt enkelt vänta på att solen skulle gå i moln mellan bilderna. Risken är ju då så klart att ljuset blir lite för hårt på vissa bilder, och det syns på bilden till höger om man tittar nära. I efterbehandlingen har jag lagt på lite dammtextur, men bara för min egen del. Det blir liksom lite trevligare så.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *