15 december, 2014

Sommar // Stockholms skärgård

För ungefär 40 år sedan köpte min farmor en liten stuga på en ö i Stockholms skärgård av en gammal pensionerad pendeltågsförare. 

Under sommarloven när jag var liten vankade jag omkring där på klipporna tills fotsulorna hårdnade, låg i en hängmatta och bläddrade i Kalle Anka-tidningar och tuggade på rosa skumsvampar, granskade vattentermometern en gång i timmen och hoppade i vattnet så fort den visade över 18°C, tittade (med avsmak men nyfiket) på när farmor rensade fisk med sjörapporten knastrande på radion, grillade korv ute på udden och pekade "Där är Nynäshamn!" mot de flimrande ljusen ute i mörkret, hade ont i magen när jag var för rädd för att gå på utedass och spelade kort i dygn i sträck när regnet smattrade mot rutorna.

I år var förmodligen sista gången jag kommer att vara på den här platsen av olika anledningar, så därför kändes det så otroligt fint att vi fick spendera nästan hela sommaren där. Hela min familj och min brors "nya" familj kom och hälsade på och många andra vänner som vi träffar alldeles för sällan.

Tack farmor för att du förgyllde mina barndomssomrar.Familj på brygga i Stockholms SkärgårdAlexander Rynéus i Stockholms Skärgård
Maja och Lisa vid havet

9 kommentarer:

 1. I really love your photos. Fell in love with your blog at first sight. Keep up with this amazing work. Take care, Ricardo

  SvaraRadera
 2. Helt otroliga bilder. Vad fint att ni fick spendera en sommar i stugan. Det ser verkligen ut som att ni hade en härlig tid där. Sommarkänslor deluxe av de här bilderna!

  Ja, det går inte riktigt att ta åt sig av julkänslorna när det är varmt och soligt och en inte har på sig tjocka ytterkläder, mössa och halsduk, haha. Nu när jag kom hem för någon dag sedan så var det första jag reagerade över att solen inte ens går upp här. Det är mörkt hela dagen. Jag tycker iofs det är mysigt, för det är också en del av julen för mig... På tal om något helt annat: Hur länge kommer ni att resa runt? Kommer ni åka någon annanstans än Ubud och Bangkok?

  SvaraRadera
 3. Viken härlig historia, vilka fina minnen att bära med sig i livet...

  SvaraRadera
 4. Svar: Tack så mycket!!

  Vilka mysiga bilder i detta inlägg :)

  SvaraRadera
 5. Så jäkla fint! Fantastiska bilder.

  SvaraRadera
 6. Underbara bilder! Får mig att minnas min barndoms somrar på "Landet" hos mormor och morfar. Tack! :-)

  SvaraRadera
 7. Så underbara foton, älskar känslan i dom!

  SvaraRadera

Kontaktformulär

Namn

E-post *

Meddelande *